Amerikansk ESTA-godkjennelse – Elektronisk system for reisegodkjennelse for reiser til USA


En amerikansk ESTA-godkjennelse fungerer som et visum, men du får ikke stempel eller etikett i passet.

 1. Med Visumservice kan du søke når som helst, og du får en bekreftelse på e-post eller i posten fra Visumservice når ESTA-godkjennelsen din har blitt utstedt.
 2. Du må søke om en ESTA minst 72 timer før du skal reise.

 3. Når en amerikansk ESTA har blitt utstedt, er den gyldig i 2 år eller til passet ditt utløper, og du kan reise inn i USA flere ganger.

Når du reiser med en ESTA-godkjennelse, må du:


 • ha en returbillett eller videre billett med en ruteavgang med et større fly-/cruiseselskap som er registrert for ESTA-er
 • ikke bli værende i mer enn / opptil maksimalt 90 dager, inkludert Mexico, Canada og de karibiske øyene
 • ikke ha brutt den amerikanske immigrasjonslovgivningen før (f.eks. ved å være lenger enn 90 dager)

Viktige krav til søkere om ESTA-godkjennelse


 • Om du er amerikansk statsborger og har dobbelt statsborgerskap i et land som er med i USAs Visa Waiver Program (VWP, program for visumfritak), behøver du ikke en ESTA. Du må bruke det amerikanske passet ditt til å reise til USA.
 • Merk: Etter nylige endringer i den amerikanske loven for forebygging av reiser med terrorformål (Terrorist Travel Prevention Act), kan statsborgere i VWP-land som har besøkt: Iran, Irak, Nord-Korea, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Jemen i eller etter mars 2011, ikke lenger søke om en ESTA.
 • Statsborgere i VWP-land som også er statsborgere i Iran, Irak, Libya, Nord-Korea, Somalia, Sudan, Syria eller Jemen, kan ikke søke om en ESTA.
 • Fra 1. april 2016 må du ha pass med en innebygd databrikke og med det internasjonale e-passymbolet på omslaget (som vist under) for å kunne søke om en ESTA.

Fordeler ved å bruke Visumservice


 • Øyeblikkelig hjelp. Om du har spørsmål i forbindelse med søknaden din, står en Visumservice-spesialist klar til å hjelpe deg på telefon eller e-post.
 • Automatiserte systemoppdateringer. Om søknaden om ESTA-godkjennelse ikke godkjennes øyeblikkelig, vil systemene våre automatisk sjekke på den reisendes vegne og gi beskjed når godkjennelsen er utstedt.  
 • Øyeblikkelig e-postbekreftelse.  Visumservice sender automatisk e-post til reisende som får en øyeblikkelig bekreftelse, med et referansenummer som lagres for fremtidig referanse. Dette fører til en sikker elektronisk protokoll over all personlig informasjon med ESTA-godkjennelsen.

Visumservice er ikke en del av amerikanske myndigheter. Det amerikanske Sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security, DHS) tar beslutningene for alle ESTA-søknader. Du kan søke om en ESTA-godkjennelse direkte på DHS-nettsiden, men da vil du ikke nyte godt av tjenestene fra Visumservice som er nevnt ovenfor.