1. Raskt.  Visumservice spesialiserer seg på å sikre Kapp Verde visum og kan hjelpe deg med å søke Kapp Verde visum.
  2. Enkelt.  Visumservice er den nemmeste måde at få et visum og kan sikre at opnå det på en dag. Vi kan behandle Kapp Verde viseringer på Kapp Verde ambassade hver dag for norske statsborger.

Kapp Verde Visum FAQs

Når kan jeg søke om visum til Kapp Verde?
Det beste tidspunket å sende inn din visumsøknad på, er 1-2 måneder før avreise. Har du dårlig tid, kan det i enkelte tilfeller være mulig å få raskere behandling.

Må jeg sende inn mitt pass for å få visum til Kapp Verde? Er det trygt å sende passet?
Ja, du må sende inn ditt pass i original. Kapp Verde visum blir stemplet inn i passet, og visumsøknaden kan ikke behandles uten pass. Da pass er et verdidokument, anbefaler vi at du sender ditt pass og visumsøknad på en sikker måte som for eksempel bud eller sporbar postforsendelse.

Eksempel på krav for forretningsreise til Kapp Verde for norske statsborgere

  1. Visum kan være nødvendig

    Fritatt for visum for et opphold på opptil 15 dager. Den reisende må:

    • Ha et pass som minst er gyldig i seks måneder fra innreisedatoen, med en ledig visumside
    • Ha bevis på å ha nok kapital
    • Ha bevis på videre billett eller returbillett med fly
    • Ha alle nødvendige dokumenter for å reise til neste reisemål
    • Bekrefte med flyselskapet at ombordstigning er tillatt uten å ha visum, siden betingelsene rundt dette kan endres


    Det må gå minst 30 dager mellom hvert besøk i Vietnam, fra utreisedatoen til neste innreise.  De som reiser tilbake gjennom Vietnam innen de 30 dagene for å bytte fly for transittformål, bør før den første innreisen til Vietnam skaffe et visum som tillater flere innreiser. 


    For opphold på mer enn 15 dager er det nødvendig med visum. Kravene er oppgitt i søknadspakken fra Visumservice.

    • Pre-register on https://www.ease.gov.cv at least five days before departure and pay the TSA (Airport Security Tax)
    • Ha et pass som minst er gyldig i seks måneder fra innreisedatoen, med en ledig visumside
    • Ha bevis på å ha nok kapital
    • Ha bevis på videre billett eller returbillett med fly
    • Ha dokumenter med bevis på formålet med turen
    • Ha alle nødvendige dokumenter for å reise til neste reisemål
    • Bekrefte med flyselskapet at ombordstigning er tillatt uten å ha visum, siden betingelsene rundt dette kan endres

  2. Behandling utenlands

    Dette reisemålet har ingen ambassade i Norge. Alle søknader behandles i utlandet hos vårt Visumservice-kontor i Tyskland. Gebyr for frakt til kontor i utlandet på kr. 1525 ekskl. mva per bestilling kommer i tillegg til de oppgitte prisene.

  3. Pass

    Søkerens nåværende pass. Passet må:

    • Ha minst én ledig side i passet for stempel ved innreise
    • Være gyldig i minst seks måneder etter innreisedatoen

  4. Bostedsbevis

    Disse må leveres i form av en bekreftelse fra den norske Skatteetaten (bostedsattest)

  5. Passfoto

    Du må skaffe til veie et fargefotografi av passbildetypen som oppfyller følgende krav:

    • Være tatt i løpet av de siste tre månedene og skrevet ut på fotopapir av høy kvalitet
    • Være tatt mot en helt hvit bakgrunn
    • Ha en størrelse på 35 mm x 45 mm
    • Vise hodet ditt fullstendig og rett forfra, med ansiktet ditt midt i bildet, og med et nøytralt ansiktsuttrykk (uten smil)
    • Du kan ikke ha på verken briller eller hodeplagg, unntatt av religiøse grunner
    • Bildet ditt skal ikke festes til søknaden din, og kan ikke ha merker etter lim, teip eller stifter

  6. Garantibrev

    Du må ha et garantibrev fra søkerens norske arbeidsgiver. Alle brev må skrives ut på brevpapir med selskapets brevhode med en postadresse i Norge. Bruk eksempelet vårt på garantibrev, som finnes på https://visumservice.no/forms?formname=Business%20Introduction%20Letter%20Sample.pdf , som hjelp til å utforme brevet ditt.

    Merk at de fleste ambassader krever at garantibrevet er datert innen en måned fra søknaden sendes.

  7. Invitasjonsbrev

    Et invitasjonsbrev fra foretaket søkeren skal besøke. En kopi kan brukes. Dette brevet må:

    • Være på brevpapir med selskapets brevhode
    • Inkludere søkerens navn
    • Oppgi reisens formål
    • Være daterte
    • Ha stempel fra foretaket som inviterer
    • Være underskrevet av den inviterende parten, og angi dennes fulle navn med trykte bokstaver

  8. Bevis på reiseplaner

    Dette må leveres i form av en kopi av flybooking som viser viser inn- og utreise

  9. Visumsøknadsskjema

    Et fullstendig og underskrevet søknadsskjema.

  10. Visumservice-ordreskjema

    Send inn Visumservice-ordreskjemaet som er inkludert i denne pakken.

    Merk at ingen kortbetalinger gjøres før hele visumsøknadsprosessen er fullført. 

Eksempel på krav fo turisreise til Kapp Verde Visum for norske statsborgere

  1. Visum kan være nødvendig

    Fritatt for visum for et opphold på opptil 15 dager. Den reisende må:

    • Ha et pass som minst er gyldig i seks måneder fra innreisedatoen, med en ledig visumside
    • Ha bevis på å ha nok kapital
    • Ha bevis på videre billett eller returbillett med fly
    • Ha alle nødvendige dokumenter for å reise til neste reisemål
    • Bekrefte med flyselskapet at ombordstigning er tillatt uten å ha visum, siden betingelsene rundt dette kan endres


    Det må gå minst 30 dager mellom hvert besøk i Vietnam, fra utreisedatoen til neste innreise.  De som reiser tilbake gjennom Vietnam innen de 30 dagene for å bytte fly for transittformål, bør før den første innreisen til Vietnam skaffe et visum som tillater flere innreiser. 


    For opphold på mer enn 15 dager er det nødvendig med visum. Kravene er oppgitt i søknadspakken fra Visumservice.

    • Pre-register on https://www.ease.gov.cv at least five days before departure and pay the TSA (Airport Security Tax)
    • Ha et pass som minst er gyldig i seks måneder fra innreisedatoen, med en ledig visumside
    • Ha bevis på å ha nok kapital
    • Ha bevis på videre billett eller returbillett med fly
    • Ha dokumenter med bevis på formålet med turen
    • Ha alle nødvendige dokumenter for å reise til neste reisemål
    • Bekrefte med flyselskapet at ombordstigning er tillatt uten å ha visum, siden betingelsene rundt dette kan endres

  2. Behandling utenlands

    Dette reisemålet har ingen ambassade i Norge. Alle søknader behandles i utlandet hos vårt Visumservice-kontor i Tyskland. Gebyr for frakt til kontor i utlandet på kr. 1525 ekskl. mva per bestilling kommer i tillegg til de oppgitte prisene.

  3. Pass

    Søkerens nåværende pass. Passet må:

    • Ha minst én ledig side i passet for stempel ved innreise
    • Være gyldig i minst seks måneder etter innreisedatoen

  4. Passfoto

    Du må skaffe til veie et fargefotografi av passbildetypen som oppfyller følgende krav:

    • Være tatt i løpet av de siste tre månedene og skrevet ut på fotopapir av høy kvalitet
    • Være tatt mot en helt hvit bakgrunn
    • Ha en størrelse på 35 mm x 45 mm
    • Vise hodet ditt fullstendig og rett forfra, med ansiktet ditt midt i bildet, og med et nøytralt ansiktsuttrykk (uten smil)
    • Du kan ikke ha på verken briller eller hodeplagg, unntatt av religiøse grunner
    • Bildet ditt skal ikke festes til søknaden din, og kan ikke ha merker etter lim, teip eller stifter

  5. Bevis på reiseplaner

    Dette må leveres i form av en kopi av flybooking som viser viser inn- og utreise

  6. Visumsøknadsskjema

    Et fullstendig og underskrevet søknadsskjema.

  7. Visumservice-ordreskjema

    Send inn Visumservice-ordreskjemaet som er inkludert i denne pakken.

    Merk at ingen kortbetalinger gjøres før hele visumsøknadsprosessen er fullført. 

  8. Barn under 18 år

    Mindreårige under 18 år må sende inn et brev fra foresatte som gir tillatelse til reisen. Dette brevet må:

    • Være underskrevet av begge foreldrene
    • Omfatte en reiserute for besøket med tidspunkter og steder
    • Være oversatt til portugisisk
    • Være notarialbekreftet

  9. Visum ved ankomst

    Det kan være mulig for deg å få visum ved ankomst. Visumkrav og -begrensninger varierer sterkt når man får visum ved ankomst. De lokale grensevaktene har også rett til å nekte hvem som helst innreise av en hvilken som helst grunn. Vi anbefaler sterkt at du skaffer deg visum før avreise. Om du skulle velge å skaffe deg visum ved ankomst, må du sjekke med flyselskapet ditt at ombordstigning uten visum tillates