Vanlige spørsmål om visum

Hva er et reisevisum?

Et reisevisum er et dokument utstedt av et fremmed land, som gir deg tillatelse til å reise inn i det landet.  Det er ditt ansvar å finne ut om reisevisum er nødvendig når du skal ut og reise.  For å se reisevisumkravene for et spesifikt reisemål, gå til Rask visumsjekk.    

Hva må man ha for å søke om reisevisum?

De detaljerte kravene er ulike, men de fleste land krever at du sender inn nylig tatte fotografier av deg selv, fyller ut et søknadsskjema og sender inn det nåværende passet ditt.  Passet ditt er nødvendig siden visumet, om det utstedes, festes på en ledig visumside i passet ditt.  Andre dokumenter kan også være nødvendige, slik som en detaljert reiserute, helseopplysninger og invitasjonsbrev.  Med stadige endringer i visumkrav og -bestemmelser er det forvirrende og tidkrevende å sette seg inn i dem før en utenlandsreise. Visumservice gjør dette lettere for kunder og klienter ved å gi dem tilgang til sin egen database, som har helt oppdaterte reisevisumkrav for over 200 land. 

Hvordan skaffer Visumservice meg reisevisum?

Visumservice får reisevisumer ved å sende inn en utfylt søknad om reisevisum, samt andre nødvendige dokumenter, til ambassader eller konsulater på dine vegne. Dermed behøver du ikke selv dra til, kommunisere eller utveksle meldinger direkte med ambassaden eller konsulatet for landet du skal reise til.  For å se reisevisumkravene for et spesifikt reisemål, gå til Rask visumsjekk

Er passet mitt nødvendig for å få reisevisum?

For de fleste land blir et reisevisum stemplet på, eller festet til, en reisevisumside inne i passet. Imidlertid finnes det noen unntak fra dette. For å se reisevisumkravene for et spesifikt reisemål, gå til Rask visumsjekk.

Må en person som er statsborger i et annet land enn Norge, ha reisevisum?

Visumservice oppgir reisevisumkravene for reisende av mange nasjonaliteter. Uansett hvilken type pass du har, kan Visumservice gi deg detaljert visuminformasjon for de fleste reisemål.  For å se reisevisumkravene for en spesifikk nasjonalitet og land med en gang, gå til Visumer og gjør et søk.

Hvor lang tid bruker Visumservice på å behandle søknaden min om reisevisum?

Hvor lang tid det tar å behandle en reisevisumsøknad, varierer etter landet du skal til.  Visumservice kan behandle reisevisumer til mange reisemål på bare én dag.  Gå til Visumer og velg landet du reiser til for å se behandlingstiden for et reisevisum.

Kan Visumservice skaffe andre dokumenter som behøves for å søke om reisevisum, slik som en invitasjon eller en bekreftelse?

Invitasjoner og bekreftelser i forbindelse med reisevisum, er dokumenter som godkjennes av utenriksdepartementet i landet du reiser til. Disse dokumentene gir deg tillatelse til å besøke landet deres.  Visumservice kan skaffe reisevisuminvitasjoner og -bekreftelser på dine vegne.  Gå til Invitasjoner og bekreftelser for å få vite mer.

Kan jeg fakse kopier av pass og utfylte søknadsskjema for utstedelse av reisevisum, til Visumservice?

For de fleste land må originalpasset ditt og et søknadsskjema med signatur sendes inn for å søke om reisevisum.   Imidlertid finnes det noen unntak fra dette. Gå til Visumer for å se reisevisumkravene for ditt spesifikke reisemål.

Teller bildet i passet mitt som et passbilde? Kan jeg sende inn digitalt framstilte passbilder?

Fotografiene som sendes inn sammen med en søknad om reisevisum må oppfylle spesifikke krav til størrelse, bakgrunnsfarge og papirtype bildet er trykt på.  Standardstørrelsen er et 45 mm høyt og 35 mm bredt bilde av deg selv, tatt i løpet av den siste måneden.  Vær klar over at alle forsøk på å bruke digitale bilder fortsatt må oppfylle kravene til et vanlig passbilde (farge, nøytral bakgrunn) og være trykt på papir av den riktige fotokvaliteten. 


Har Visumservice mottatt dokumentene mine nå?

For å se status på ordren din, gå til Statussjekk, der du får oppdatert ordreinformasjon.  Du kan spore ordren enten ved å bruke Visumservice-ordrenummeret og den reisendes etternavn, eller den reisendes fødselsdato og etternavn.  Om du er kontoansvarlig for Visumservice, kan du logge inn på kontoen din og se alle ordrene du er ansvarlig for.    

Hva er inkludert i gebyrene jeg betaler Visumservice for reisevisumet mitt?

Gebyrene for behandling av et reisevisum inkluderer et ambassadegebyr og Visumservice-gebyret.  Ambassadegebyret er et gebyr landet som utsteder reisevisumet tar.   Slike gebyr må betales til ambassaden eller konsulatet som utsteder reisevisumet, uansett om visumet kommer fra Visumservice eller ikke.  Merk at ambassadegebyrene kan endres uten varsel, når som helst, av myndighetene i de ulike landene.  Kostnaden ved å bruke Visumservice varierer etter hvilke tjenester du har bedt om og hvor raskt søknaden må behandles.  Visumservice tar gebyrer for å kunne tilby en tilrettelagt, strømlinjeformet reisevisumbehandling av høyest mulig kvalitet.  Visumservice-servicegebyrer og ambassadegebyrer som tas av landet som utsteder reisevisumet, går klart frem i Visumservice-søknadspakkene.  Gå til Visumer for å se reisevisumkravene for ditt spesifikke reisemål.

Hvilke betalingsmetoder aksepterer Visumservice?

Visumservice aksepterer betaling med kredittkort, inkludert Visa, American Express og Mastercard, og andre metoder avhengig av den gjeldende kjøpsavtalen.

Må jeg være vaksinert før jeg reiser utenlands?

Noen land krever at du viser bevis på at du er vaksinert mot visse sykdommer når du søker om visum.   Om vaksiner er nødvendige for å få visum, vil dette gå klart frem i Visumservice-søknadspakken.  Det kan også være at ytterligere vaksiner anbefales.  For å fastslå om vaksiner anbefales for reiseruten din, kontakt fastlegen din eller se Vaksinering.

Hvor kan jeg finne de siste reiserådene?

For oppdatert informasjon om offisielle reiseråd og reiseinformasjon, samt informasjonsark om utenriksstasjoner for alle land i verden, kontakt Utenriksdepartementet.

Rask visumsjekk

Innehavere av norske pass: Se om visum er påkrevd for reisemålet ditt.

Se alle landene

Servicesatsing

Det globale teamet av visum- og legaliseringseksperter hos Visumservice er fokusert på å gi kundene og klientene våre personlig oppfølging og profesjonell service på høyeste nivå. Visumservice arbeider for å fortsatt være den raskeste, enkleste og sikreste måten å få visum på.

Premium Priority

Har du det for travelt til å søke om visum?  En Premium Priority-konsulent fra Visumservice vil håndtere hele prosessen fra begynnelse til slutt, med den nødvendige fagkunnskapen for å sikre at søknaden din godkjennes så fort som mulig. Opplev hvor lettvint og sikkert alt blir med Premium Priority, vårt høyeste nivå av personlig, tilpasset service.

Les mer